Monday, December 31, 2012

Always Be With You (End Of 2012)


The End OF 2012 .

I feel sad :( Errrr , should I ? Okey Assalamualikum . Ummm esok dah masuk tahun baru . Happy New Year . Rasa sgt sedih nak tinggalkan 2012 . Mana tidaknya sangat2 banyak kenangan dan perisitiwa2 yang sangat manis serta pahit yang aku tak boleh lupakan :) Owh my Memory !!!! Aku akan rindu tahun 2012 , tahun yang banyak memakai tenaga fizikal dan mental . (hehee) Okey why ? Kenapa tahun 2012 nie susah nak di lupakan ? Hello of cos lah susah , sgt banyak benda dan pekara yang di akhiri pada tahun ini ! Errrr .... memang nie lah rasanya bila dah Habis Sekolah .

Tadi adik aku cakap "Malas nak sekolah , dah masuk form 4 nie kenapa tak form 5 je terus . Nanti cepatlah habis sekolah ." (kata2 budak budget pandai) hahaha , dy mmg budget pon ! Dulu aku pun cakap macam tu jugak , rasa malas nak lalui Honey Moon Year (Form 4) . Cepat2 lah habis sekolah , cepat lah SPM , blr blr blr blr dan blr ..... Semua fasal nak cepat habis sekolah , tapi the end of the year ? What you get ? Perasaan yang penuh dengan kekesalan :( Hah !!! Aku nak pergi sekolah lagi lah  ....  

Okey walaupun korang tak nak tahu apa benda yang buatkan tahun 2012 nie tahun yang ISTIMEWA untuk aku , tapi aku tetap nak taip . Suka hatilah kan , hehe don't worry tak banyak 21 je :P Hahahaha . Let's start :

1 . Tahun aku SPM
2 . Sebab tahun nie aku buat kali pertamanya pergi TUISYEN !
3. Sebab tahun nie aku si SWEET 17 year old (Okey nak muntah)
4. Sebab Merentas tasik tahun nie aku rasa tak penat pun ! (First time) dan tapak kasut aku tak panas pun ? Hehe ajaib kan.
5. Sebab tahun nie aku masuk 3 acara dalam Hari Sukan AKSES
6. Tahun nie KOREKSIONAL dapat no .2 Hahaha 
7 . Tahun nie aku jaga gerai waktu hari koku dan dapan banyak untung !
8 . Sebab Sambutan Hari Raya tahun nie sgt gempak dgn balon nya !
9 .Tahun paling banyak tukar susunan meja dalam kelas (5 Beta)
10 . Dapat sebelah2 kelas dgn 5 Alpha dan 5 Gamma
11 . Dapat duduk dekat depan . Haha Line no. 2 tu .
12 . Dapat 66% Add Math (first time) Haha
13 . Percubaan SPM aku dapat no 2 ! Mengalahkan YONG hehe
14. 2012 mengajar aku erti tidak putus asa.
15 . Tahun terakhir aku akan berhadapan dengan buku teks dan tak payah susah2 balut buku teks .
16 . Percubaan SPM tak ada yang gagal ! I love it .
17 . Aku dapat jadi Pengerusi Kelab Slad . 
18 . Aku dpt Unifom Full Koreksional .
19 . Kali terakhir aku jadi pengawas . Aku tak akan jdi pengawas lagi lps nie :(
20 . My Senior YEAR !
21. Tahun terakhir aku di AKSES ......

Ummm , walaupun lepas nie aku tak tahulah boleh jumpa kawan2 aku lagi ek tak kan ? Tapi aku harap dia orang akan ingat tahun 2012 dalam kepala dia org sama macam mana aku ingat diaorg . 

Umm 2013 , saya tak akan ke sekolah lagi :) Hehe , saya akan rindukan awak wahai sekolah ku yang tercinta AKSES always in my memory . Susah senang aku , tak pernah aku menyesal sebab jadi salah seorang warga AKSES yang mungkin sejati ? hehe OF Cos , aku warga dari tingkatan 1 tau ! Hehe , the best of me . 


Life must move on , whatever it takes - Miza 

The Best Of Me - Cikgu Sejarah 

Jadikan zaman persekolahan ini sejarah terindah dalam hidup awak - Cikgu BM .

Kenangan Sekolah Menengah pekara yang terbaik seorang remaja pernah ada . Hargai selagi kamu adanya - Cikgu Geografi .

Apabila kamu keluar dari alam persekolahan , 3 pekara saja yang akan awak bawa pergi . Pengetahuan , Pengalaman , dan Kenagan . - Guru Besar .

Berikan sesuatu yang terbaik agar saya boleh mengenang kamu - Cikgu Add Math .

Bayangkan apa yang kamu nak jadi selepas tamat alam persekolahan , seorang yang bekerjaya atau duduk di rumah pakai baju kelawa ? - Cikgu Math

Kecemerlangan Tekad Kami - SMK Ayer Keroh / AKSES .

Terima kasih kpd cikgu2 saya kerana banyak mengajar saya selama 11 tahun saya bersekolah , terima kasih kepada cikgu tadika saya Puan Zaiton sebab ajar saya A B C .... Thank You I Love You !
Lot Of Love, 
Miza Ahmad.

3 comments:

  1. selamat mencari hala tuju hidup yg baru :D yeah habis skola rindu skola sgt kan. pdhal time skola dlu nk aje cepat2 habeh.

    ReplyDelete
  2. Asyraf : selamat tahun baru
    Fatiah : hihi tahu tak pe :)

    ReplyDelete